BE PREPARED! ''Fii Pregătit să infruntăm calamităţi ṣi dezastre naturale impreună"

 semnatura
           
Prima pagină
Hartă site
Descriere Proiect
Activităţi
Cursuri
Contact
Noutati

RO
EN
HU

Societatea Naţională de Cruce Rosie din Romania Filiala Satu Mare în parteneriat cu Crucea Rosie Ungara Filiala Szabolcs-Szatmár-Bereg, în perioada 01.12.2010 – 30.11.2011 implementează proiectul BE PREPARED” HURO/0901/93/2.4.2., finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu), completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria și România.

Proiectul este susţinut în calitate de Partener Asociat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” din judeţul Satu Mare.

Bugetul total al proiectului este de 170.810 EUR, aportul propriu al celor două organizaţii partenere fiind de 6.100 EUR.

Proiectul urmăreşte creşterea capacităţii de reacţie a populaţiei din comunităţile cu risc de a fi afectate de calamităţi din judeţele transfrontaliere: Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg.


Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 • Pregătirea unor voluntari din comunităţile ţintă să facă faţă dezastrelor şi calamităţilor naturale prin instruiri in domeniul primului ajutor şi suportului psihologic în situaţii de urgenţă.

 • Pregătirea populaţiei din comunităţile ţintă în legătură cu măsurile care trebuiesc luate în caz de dezastre şi calamităţi naturale

 • Întărirea capacităţii instituţionale transfrontaliere pentru a răspunde concertat şi cu promptitudine în caz de dezastre şi calamităţi naturale


În cadrul proiectului se vor derula următoarele activităţi majore:

 • Cartografierea ameninţărilor naturale, măsurile de pregătire şi a raspunsurilor în caz de dezastre.

 • Activitati de instruire: formarea de formatori in domeniul acordarii de suport psihologic in caz de dezastre, furnizarea de sesiuni de instruire de prim ajutor si suport psihologic in caz de dezastre. In cadrul proiectului vor fi instruiti un numar de 300 de persoane.

 • Campanie de pregatirea populatiei impotriva dezastrelor , un numar de 3000 de persoane vor fii informate.


Comunităţile din judeţul Satu Mare, vizate de activităţile proiectului sunt: Craidorolt, Moftin, Capleni, Berveni, Camin, Ciumesti, Andrid, Cauas, Hodod, Bogdan, Crucisor, Barsau, Micula, Livada, Turulung.
Link-uri utile:
www.huro-cbc.eu
www.hungary-romania-cbc.eu

Continutul acestui site nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene


Harta cu localitatile
                   de actiune
Sun Mercury Venus
Societatea Romana de Cruce Rosie Filiala satu Mare - www.crucearosie-satumare.ro